Utlåst en hel dag!

19 12 2009

Vilken dag jag hade i torsdags. Matte skulle till jobbet som vanligt. Men jag skulle vara hemma. Två dagar tidigare denna veckan har jag varit med henne på jobbet, för att jag skulle slippa ligga ensam en hel dag.

På mattes jobb

Det var faktiskt väldigt bra att följa med matte. Vi gick ut på promenad med jämna mellarum, gott att äta fick jag också. Fast i början när hon gick ut ur rummet skällde jag. Men sen när jag fatta att hon kom tillbaka snart igen, så sov jag istället när hon gick ut ur rummet.

Jag

Jag funderar

Men i torsdags skulle jag vara hemma. Matte skulle inte jobba SÅ länge. Husse tar en promenad med mig innan han skall iväg före klockan 8. Fast sen är han hygglig och låter mig gå ut i trädgården innan han skall iväg. Det är en ruskigt kall dag, flera minusgrader och blåser orkan, ja kanske inte orkan, men det blåser jättemycket och  jättekallt.

Helt plötsligt förstår jag att nåt är fel, ingen öppnar dörren när jag skäller! Vad konstigt! De öppnar alltid för mig när säger till att jag vill in. Jag tar en sväng till i trädgården, sen skäller jag  och vill in, men ingen öppnar. Sätter mig i lä på altanen, solen värmer lite. Men det här är inte kul.

Jag får ta mig ut på något sätt och kolla framsidan på huset. Det är oxelhäck och ett fårstängsel mot åkern. Men där finns hål – jag vet. Tar mig ut, kollar läget ute på åkern, strövar runt förbi grannarnas hus, bort mot lekplatsen. Kommer till sist ut på gatan. Där ser jag den söta lilla vita spetsenfröken.  Jag går till henne. Hon brukar alltid gå omkring själv, så vi kan ju göra sällskap. För hemma hos oss verkar inga vara hemma, båda bilarna är borta.

Följer efter henne in i deras trädgård, Hennes husse har startat bilen, den är varm. Jag värmer mig inne i bilen. Sen får hennes husse besök och den killen har en hund med sig, en söt tik som löper. Snacka om att ha tur. Träffa två tjejer och varav en luktar väldigt gott. Vi springer i deras trädgård, jag sprätter upp all mossa i gräsmattan. Tur inte matte ser hur jag gör med grannens gräsmatta. Jag följer med tjejerna när de går in i huset. Himla skönt få komma in och värma sig.

Dagen går och jag försöker sysselsätta mig bäst jag kan. Fattar inte var husse o matte tagit vägen – o glömt mig!!!!

Jag tar en sväng runt husen och ut på gatan. Då ser jag matte, hon står som ett ”fån” jämte närmaste grannen. Precis som om hon inte tror sina ögon. Hon ropar och jag springer till henne. Hon kramar mig och undrar varför jag är ute!? Nähä, tänker jag, det var ingen som släppte in mig. Hon undrar ”har du varit ute hela dagen?” Jaha, det har jag. Matte tackar grannen för att han kom och sa till henne att jag sprang nere på gatan. Hon trodde inte först honom, när han frågade henne om jag var ute och sprang. Nähä, sa hon, han är inne! Men se det var jag inte.

NU fick jag äntligen komma in och värma mig hemma. Få mat och bli ompysslad. Saken var den att husse fick köra tidigare än planerat och glömde mig ute. Han är lite glömsk av sig. När han kom hem krama han om mig och undra hur jag haft det och var jag varit. Han fick så dåligt samvete att det var nästan synd om honom.

Matte satte på mig Back & Track täcket, hon är rädd om min rygg. Det var bra gjort av henne, för jag fick faktiskt ont i musklerna och blev stel. Täcket värmde skönt. Dagen efter var det skönt få vara inne, för jag var fortfarande lite stel och hade träningsvärk efter att sprungit så mycket igår.

Back & Track täcket på

Sover gott med Back & Track täcket på

Det var i alla fall en händelserik dag. Jag hade gärna träffat tjejerna igen. Vi hade faktiskt kul tillsammans.


Åtgärder

Information

2 responses

19 12 2009
Axel & matte

men stackars dig James. vara ute själv hela dagen. Nu har min matte jul ledigt så ja slipper hundgården. Även att det är väldigt roligt att vara ute i snön. ha det gott James

19 12 2009
Monica Grandin Högberg

Wow, hade jag haft snö, kunde jag byggt mig en koja att sova i 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: