Anton, en fd granne

23 12 2009

När vi bodde i stan hade jag Anton som granne. Han är en liten pudel. Mellan våra tomter hade våra mattar o hussar satt upp en matta av armeringsjärn. I den växte det klätterros, druvor, vildvin. Men det var glest med växter vid marken. Där kunde Anton springa in. Då brukade han uppsöka min matskål och äta upp det som fanns. Sen en dag knyckte han min ”trasa” dvs min leksak och tog den med sig hem. Han hade vissa problem få den igenom hålet i armeringsjärnet, men han lyckades. Ibland när han kom på besök var min mattes lilla barnbarn Nell hos oss. Hon älskar att leka med oss. Det var jätteroligt. Men nu har jag flyttat så nu träffar jag aldrig Anton.

Anton på visit hos mig

Ibland gick matte och jag  ut honom på promenad när hans matte o husse var borta. Men han gillade inte att gå i skogen. Han tyckte det var lite läskigt. Fast min matte lockade honom med sig – det gick! När han märkte vi var på väg hem då ökade han takten, jätteglad komma hem. Inne hos dem fanns även en kakadua. När de var bortresta hade vi hand om den. Inte tänkte de på att jag är en fågelhund. Jag satt ofta vid buren och tänkte OM, om den ville flyga, så jag fick jaga den. Men matte o husse släppte aldrig ut den ur buren.

För länge sedan var vårt hus fullt av andra djur, det fanns chinchillor, degusar, undulater, klockgrodor och fiskar. Det sista var det bara chinchillor, men de fick barn varje år. Måste erkänna att jag var synnerligen intresserad av chinchillorna. Matte blev ruskigt rädd en gång när en chinchillaunge hade kommit mellan gallret o ner på golvet. Men vad trodde hon om mig? Sådana små babysar är inget för mig.

Nu har vi bara kvar guldfiskarna som skall vara i dammen. Men just nu har vi ingen damm, så de får vara i ett akvarie i tvättstugan. Till sommaren skall matte o husse gräva en stor fin damm – säger de! Jag hjälper dem gärna att gräva. Jag ÄLSKAR att gräva  trädgården!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: