Mer SNÖ!!!!

20 02 2010

I morse när matte  skulle öppna altandörren gick det inte. Den var igensnöad. Efter mycket tryckande på dörren fick matte upp den. Då går jag ut. Men, hjälp, sjunker ner till magen. Kommer inte framåt, kan inte vända. Skäller i ren frustation. Woff, Woff….. Men backar sedan tillbaka in i köket. Det är ett stort berg av snö på altanen. Efter en stund gör jag ett nytt försök, tar lite mer fart och kommer igenom snövallen. Fast sen är det en halvmeter utanför altanen med djup snö. Jag gav upp.

Istappar utanför sovrummet

Utanför sovrumsfönstret hängde det stora istappar som matte fick ta ner – tänk om jag fick en sådan på mig!

Får pälsen klippt på tassarna

Matte kom på en idé! Hon lade mig på bardisken, tog en sax och började klippa pälsen på mina tassar och mellan trampdynorna ÅH jag som är SÅÅÅÅ kittlig. Men hon ger sig inte hon bara klipper vidare. Jag fick en levergodis som beröm…. Bra!

Efter frukosten gick vi ut, matte o jag. Som tur var har en traktor kört utanför vårat så jag kan gå i traktorspåret. Det är inte plogat så vi har svårt att gå fram i den djupa snön. På vägen ner mot Balgö Brygga har en eller två bilar kört, vi går i bilspåren. Fast på det öppna fältet har snön lagt sig över hela vägen.

Backen ner till Balgö Brygga

I backen ner mot bryggan har inga bilar kört, bara en person som åkt skidor, jag går i skidspåren. Matte pulsar intill. Matte konstaterar att vi inte kan gå stigen runt. Det är meterhögt med snö. Mina ben är för korta och sen får jag ont dessutom – tänk på det matte!

På trappan med benen fulla av snöbollar

Vi vänder hemåt igen. Väl hemma skottar matte en gång åt mig på altanen och bort till ”fågelbordet”. Sen ger hon fåglarna mat i behållarna på båda ställena i trädgården. De behöver mat nu när det är så mycket snö, svårt för dem att hitta mat. Undrar var rådjuren är, de måste vara hungriga.

Blir avspolad i badkaret så att snöbollarna smälter

Jag fick stora snöbollar i pälsen när vi var ute och gick. Det var nog bra matte klippte pälsen mellan trampdynorna. Efter duschen var det skönt komma upp i soffan och vila från strapatserna lite.

Skönt få vila


Åtgärder

Information

2 responses

21 02 2010
Axel & matte

Släpar värkligen din matte ut dig på promenader när det är så djup snö? Jag springer i trädgården & busar ist. Är rätt så nöjd bara ja får rusa av mig i snön. men nu är det värkligen mkt snö ute. Det är även högre än vad jag är & jag är ändå ståtliga 72 cm

21 02 2010
Monica Grandin Högberg

Idag fick jag trampa upp en ny gång i trädgården…. Sen gick vi en runda ner till Balgö Brygga. Halt för matte och ”lill-husse”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: