Isen får en lätt på fall, schwitch !

21 02 2011

Vi är just inkomna matte o jag från en liten skogspromenad. Både matte o jag älskar att gå i skogen, på strandängarna och även cykelbanorna. Nu har det varit svårt gå i skogen ett tag. Fast i julas när vi gick fann vi vildsvinsspår, matte tog kort. MMmmmmmOooooorrrrrrrrrrrRRRRRRRRRRR! Tänk om där kommer vildsvin. Som om det var nog med det? 3 januari gick vi en tidig morgonpromenad över Tången och ängarna. Det var solförmörkelse och nog var solen borta alltid. Fast det var moln. Men solförmörkelsen var 85 %, sa matte. När vi vandrar hemåt på den tunna fina nysnön upptäcker matte spår. Hon kollar o jag luktar – vildsvin, 2 stycken. Matte tog kort på spåren för att kolla!

Vildsvinsspår?

Häromdagen när vi gick i skogen, knaka det till en del. Innan hade vi sett spår i marken av djur som bökat runt. Grävlingen sover så det kan inte vara han. Vildsvin?! Kanske det. Vi gick försiktigt vidare.

Idag gjorde vi en ny liten promenad i skogen. På stigarna är det is, på vissa ställen mycket is. Sen har isen tinat och det har runnit vatten över stigarna som nu frusit till tjock is på vissa ställen. Jag ramla, som bambi på is, schwitch. Snabbt upp igen. Men sen tjongpang så faller matte. Hon har liksom högre fallhöjd! Hon dansa i med rygg o höft. Tur klara hon huvudet. Hon satt där lite omtöcknad innan hon kom upp igen.

Strandängar

Annars får vi inte gå så långa promenader längre. I Fredags när vädret var underbart gick vi runt Tången över strandängarna till Balgö Brygga och hem. Vi var ute i över en timma. Men på kvällen kunde jag inte stå på mina bakben. Jag försökte krypandes framåt få upp dem – men det gick inte! Så matte fick lite basning av husse och nu får vi gå korta promenader.

Det där med onda ryggar är inte roligt! Man skulle vilja trolla har matte sagt, Hon skulle ha ett trollspö och hockus pockus skulle jag vara bra igen! Men men …….


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: