Svalka i dammen

30 06 2011

HM, matte o husse gillar inte det, men jag gör det. Alltså att svalka sig i dammen. Jag börjar med att stå vid kanten o dricka vatten, sen liksom glider jag sakta ner i dammen. Nu finns det inga stenar som jag kan ta upp på den sidan av dammen. Då skäller jag, skäller o skäller. Jag vill ha stenar att plocka upp. Matte kommer, försöker locka upp mig, försöker strängt säga till mig. Men hon når inte mig HAHAHA! Fast jag går upp tillsist.

Men när hon vänder ryggen till smiter jag i igen. I går var lilla Nell o en kompis här. Då fick jag minsann visa dem hur man badar i en damm. Varje gång matte gick in för att hämta saft, glass eller nåt till töserna, så gled jag ner i vattnet. Härligt!

Jag har min kompis Asta här nu. Men hon badar inte. Förstår inte det. Hon är väl för liten. Men igår kväll sent. Hörde vi henne skälla ute, hon skällde nästan desperat. Vi tänkte en katt, en igelkott eller än värre en orm! Husse sprang ut. Men hon hade på något sätt hamnat på andra sidan staketet. Alltså varit på rymmen. Husse fick lyfta in henne o sätta henne i badkaret för hon var jättesmutsig!

Fast det var inte bara Asta som var smutsig, Matte såg ut som hon brottats i lera. Husse och matte tömde dammen och tog bort all lera som fanns i den. Det VAR lerigt och fiskarna fick bli i en tunna under tiden. Men nu, nu är det jättefint vatten. Nu kan jag se eventuella stenar att plocka upp!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: