Gul gräsmatta !

13 05 2012

woff woff WOFF! Vi har en gul gräsmatta. Eller ja nästan i alla fall. För idag har matte krypit på alla fyra och dragit upp maskrosor. Jag tyckte de var långsamt, så ibland gick jag fram och ställde mig mitt framför henne —– Åh så gav jag henne en hundpuss! Gosade lite med henne, sen lade jag mig i skuggan! Hon kröp vidare.

En sak gillade hon inte och det var en läskig brun larv som fanns i jorden. Harskrank eller vad den nu var! Vi var ute hela dagen, sen kom Toria, Jippi, någon som fick lite tid för mig. Matte tog en pause från krýpandet på alla fyra som en hund. Tog en fika tillsammans på altanen, jag fick  hundgodis o ett o annat kex.

Wooof wooof, sen kom Nell, Just som matte stekt bacon till mig och blandat i min mat. MEEeeen Jag äter ju inte själv! Jag VILL bli matad! Tur Nell kom, för hon matade mig. Jag åt upp nästan all mat!

I går var matte o jag ute på promenad mitt i natten, klockan var över tolv. Inte en hund var ute, ingen människa heller. Sedan åt vi nattamat matte o jag, innan jag tog en tur i trädgården och vi lade oss.

”Sovmorgon”, sa matte. Tror du ja, tänkte jag, Gruff gruff, klockan sex väckte jag henne och tog en runda i trädgården. ”Nu sover vi länge”, sa matte. Hmrff, nja tror inte det, tänkte jag. Sedan försökte jag väcka henne flera gånger – men hon ville inte gå upp. Klockan nio skällde jag WOFF WOFF WOFF! Oj vad hon hoppa snabbt i kläderna och ut med mig. Aaaah, skönt få komma ut o gå en toalettrunda.

När vi kom hem följde inte matte med mig in. Nähä, hon tog fram stavarna och gjorde en ”snabb långrunda”. Hm, klagar hon på mig? Går jag inte snabbt nog? Njatja, jag går rätt sakta, 2½ km tar nästan 50 minuter. Hm rätt sakta, jag håller med om det!

Woof woff woff på er!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: